phone
Brezplačna dostava
Podpora v živo

Melatonin

melatonin

Kupiti Melatonin brez Recepta online

Melatonin je v osnovi naravni hormon, ki ga izloča vaše telo, ki pomaga vzdrževati cikel budnosti in spanja (imenovan tudi “biološka ura”). Cikel budnosti in spanja je proces spanja in budnosti; pri ljudeh to v povprečju pomeni osem ur nočnega spanja in 16 ur dnevne aktivnosti. Naše telo sprošča hormon vsak dan, vendar se to sproščanje poveča kot odziv na temo. Nočne ravni hormona so približno 10-krat višje kot podnevi. Ravni močno padejo pred dnevno svetlobo in jih podnevi komaj zaznamo. Dvig in padec ravni endogenega hormona signalizira čas budnosti in spanja, znan kot naš cirkadiani ritem.

4.8

Paket 3mg
Paket
Cena
Per tablete
Nakup
3mg × 10 tablete
€60,31
6.03
3mg × 20 tablete
€64,95
3.25
3mg × 30 tablete
€74,23
2.47
3mg × 60 tablete
€83,52
1.39
3mg × 90 tablete
€92,80
1.03
3mg × 120 tablete
€111,37
0.93

Naravno izločanje hormona se začne iz aminokisline triptofana s serotoninom kot posrednikom, nato pa se sprosti do receptorjev v možganih, očeh in drugih predelih, da pomaga nadzorovati cikle spanja in budnosti. Razpolovna doba hormona je kratka, približno 20 do 50 minut. Krajša obdobja proizvodnje se pojavijo poleti z daljšimi dnevi, pozimi pa daljša obdobja proizvodnje. Svetloba ponoči (na primer iz pametnih telefonov ali televizorja) blokira proizvodnjo le tega in lahko povzroči motnje spanja. Starost tudi zavira raven sproščanja hormona ponoči, kar lahko prispeva k težavi nespečnosti in zgodnjega prebujanja, ki se pogosto pojavlja pri starejših odraslih.

Zato smo ustvarili tablete Melatonin, ki pa se proizvajajo sintetično in jih je moč kupiti brez recepta kot zdravilo in prehranski dodatek. Garantiramo, da boste pri nas kupili odličen in vrhunski izdelek, na voljo brez recepta in po izvrstni ceni.Tablete zdaj dokazano pomagajo pri lajšanju več težav, med drugim tudi že pri zdravljenju raka, saj naj bi ta podpiral vlogo pri moduliranju imunskega odziva in proti tumorsko delovanje. Najbolj pogosto pa se uporabljajo pri lajšanju motenj spanja.

Za kaj se uporablja tablete Melatonin?

Najpogosteje se uporabljajo pri tako imenovanem “jet leg” sindroma, fiziološkem stanju, ki je posledica sprememb v telesnih cirkadianih ritmih, pogosto razlog daljših potovanj z letalom iz enega časovnega pasu v drugega. Uporablja se pri zdravljenju cirkadialnega ritma budnosti in spanja pri slepih in pri delavcih, ki pogosto menjajo delovne izmene – dnevne in nočne, ter splošne znake nespečnosti.

Kako deluje Melatonin?

Naravni hormon je v lipidih zelo topen hormon, ki nastaja v epifizi v možganih. Sintetizira se iz aminokisline triptofan in se nato sprosti v kri in cerebrospinalno tekočino ter prečka krvno-možgansko pregrado. Pošilja sporočila receptorju v možganih in drugih delih telesa, da pomaga nadzorovati cikle spanja in budnosti.

Ali vam hormon pomaga pri spanju? Če ga jemljemo kot dodatek, je funkcija posnemati učinke naravnega hormona. Zaspanost se običajno pojavi v 30 minutah po zaužitju. Vendar pa jemanje tablet tik pred spanjem morda ni najboljša strategija za vse motnje spanja. Pogovorite se s svojim zdravnikom o najboljši metodi odmerjanja hormona. Tablete ne deluje za vse.

Učinkovitost zdravila Melatonin

Ker se Melatonin smatra kot naravni hormon ga je moč po čudoviti ceni kupiti brez recepta. Njegova učinkovitost v telesu posameznika pa je popolnoma odvisna od naravnih ravni hormona in občutljivosti receptorjev. To se razlikuje od posameznika do posameznika. Za nekatere posameznike so dovolj nizki odmerki, medtem ko druge osebe potrebujejo višje dnevne odmerke. Na učinkovitost tablet vpliva tudi starost, saj se z njo zmanjša občutljivost receptorjev.

Pred uporabo Melatonina moramo vedeti

Melatonina ne uporabljajte, če ste nanj alergični. Pred uporabo obiščite zdravnika in se pogovorite ali je to prava rešitev za vašo težavo. Zdravila morda ne boste morali uporabljati, le imate:

 • sladkorno bolezen
 • depresijo
 • motnje strjevanja krvi, kot je hemofilija
 • jemljete zdravila za redčenje krvi (na primer varfarin)
 • visok ali nizek krvni tlak
 • epilepsijo ali drugo motnjo epileptičnih napadov
 • če uporabljate zdravilo za preprečevanje zavrnitve presajenega organa
 • avto imunsko bolezen
 • uporabljate kakršnakoli pomirjevala

Če ste noseči, ne uporabljajte zdravila brez zdravniškega posveta, saj ni znano, kako le ta vpliva na nerojenega otroka. Prav tako ni znano, kako le ta prehaja v materino mleko, in ali lahko škoduje doječemu otroku.

Uporaba Melatonina

Priporočen dnevni odmerek je 1 tableta na dan. Zdravilo poplaknite s kozarcem vode. Za najboljšo učinkovitost ga vzamete tik pred spanjem. Ne jemljite večjih odmerkov kot vam je bilo svetovano.

Stranski učinki Melatonina in morebitne interakcije

Melatonin ima zelo malo stranskih učinkov in te se tudi redko pojavijo, saj je naravni hormon, ki je že prisoten v našem telesu. Vendar se ob rabi lahko pojavijo tudi stranski učinki, med drugim:

 • omotičnost, zmedenost, slabost, zaspanost
 • žive sanje ali nočne more
 • občutek depresije ali tesnobe
 • glavobol
 • izguba apetita
 • spremembe krvnega tlaka
 • bolečine v sklepih
 • povečano tveganje epileptičnih napadov

Kupite Melatonin v online lekarni v Sloveniji

Spletni nakupi zdravil so še vedno tabu, saj je na spletu še veliko prevar in prav, zato težko zaupamo kreditno kartico. V Lekarni vam jamčimo, da boste, ko kupite izdelek zavarovani in vaši podatki bodo ostali zaupni. Pri nas lahko zato kupujete brez skrbi. Melatonin lahko kupite brez recepta, kar velja za celotno Slovenijo.

Enostaven nakup Melatonina v spletni prodaji brez recepta in po odličnih cenah

Melatonin na tržišču ni novost, vendar je sedaj novost v naši online prodaji. Vedno več ljudi ima težave s spanje, zato smo želeli za vse vključiti preprosto rešitev. Pri nas kupite in naročite tablete Melatonin 3mg, kar je več kot običajno in brez recepta. Se sprašujete kakšna je cena? Jamčimo tudi za ene najbolj ugodnih cen na spletu. Vaš izbrani izdelek boste našli že od manj kot 10 evrov naprej. Kupili pa boste lahko tudi izbrano količino, ki je primerna za vse vaše potrebe. Poleg odličnih cen vam bomo v Lekarni Slovenija, če kupite večje nakupe predstavili možnosti za različne ugodnosti, ki jih drugje ne boste deležni.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja